Wegańskie pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie pulpeciki

NOWE PRZEPISY

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z trzema łyżkami zimnej wody. Cebule obierz i drobno pokrój.

Krok 2

Wegańskie mięso mielone wymieszaj z przygotowanym płynem, cebulą, musztardą i bułką tartą. Uformuj 8 pulpetów.

Krok 3

Zagotuj 750ml wody z kostką Knorr. W przygotowanym bulionie gotuj na małym ogniu ok. 15 minut przygotowane pulpety.

Krok 4

W między czasie ugotuj ryż oddzielnie zgodnie z wskazówkami na opakowaniu producenta.

Krok 5

Gotowe pulpety wyjmij w bulionu. Odlej 200ml bulionu

Krok 6

W rondelku rozpuść margarynę i podsmaż mąkę. Następnie wlej bulion i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko sojowe, odcedzone kapary i całość zagotuj. Pulpety podawaj polane sosem z ryżem. Danie możesz posypać świeżymi ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do wegańskich pulpetów dodaj sałatkę, np. z buraczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegańskie pulpecikiWegańskie pulpeciki

Okrągłe pulpeciki to danie uwielbiane przez smakoszy w każdym wieku. Zazwyczaj do ich przygotowania używane jest mięso mielone, ale może tym razem spróbujesz jego roślinnego zamiennika? Do odważnych świat należy! Kulinarna odwaga zostanie nagrodzona wybornym posiłkiem z wegańskimi pulpetami w roli głównej.

Dla kogo?

Jesteś kucharzem, który żadnych produktów się nie boi? Bardzo słusznie! Nowe produkty w kuchni pozwolą nie tylko tworzyć różnorodne menu, bogate w składniki odżywcze, ale przede wszystkim odkrywać nieznane wcześniej kombinacje smakowe – takie jak te skrywane w naszym przepisie na pulpeciki vegan.

Na jaką okazję?

W sam raz na rodzinny obiad, kiedy przy stole zasiadają osoby w różnym wieku. Delikatna konsystencja i apetyczny wygląd wegańskich pulpecików zachęcają do degustacji nawet najbardziej upartych niejadków.

Czy wiesz, że?

Dziki ryż, który znajduje się w naszej recepturze na pulpety wegańskie, nazywany jest także zizanią wodną. Charakteryzuje się podłużnym kształtem i ciemną barwą.

Dla urozmaicenia:

Do sosu z wegańskimi pulpecikami dodać można podsmażone pieczarki, pokrojone w grube plasterki.