Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

24 mililitry

80 gramów

8 gramów

20 gramów

8 gramów

8 mililitrów

80 mililitrów

400 mililitrów

320 gramów

80 gramów

8 mililitrów

160 gramów

5 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chickened Out Chunks usmaż na średnim ogniu ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.

Krok 2

Pokrój czosnek oraz imbir. W garnku zasmaż żółtą pastę curry oraz pokrojone warzywa. Dodaj cukier i sos rybny. Całość dobrze wymieszaj. Dolej wody i gotuj przez chwilę.

Krok 3

Pokrój ananasa w kostki i dodaj je do garnka razem z groszkiem cukrowym i mlekiem kokosowym. Wszystko dopraw sokiem z limonki.

Krok 4

Zagotuj. Pokrój i dodaj połówki pomidorów, a następnie wymieszaj i odstaw na obok. Przed podaniem dania dodaj kolendrę.

Krok 5

Ryż zasmażaj krótko na niewielkiej ilości oleju, a następnie gotuj na małym ogniu przez 10 minut. 7. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Wymieszaj widelcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie curry z warzywami w kokosowym sosie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej