Wiosenne placusie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne placusie

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

0.25 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić, dodać posiekaną drobno kolendrę, pokrojone kabanosy lub np. wędzoną szynkę, jajka i mąki, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie smażyć placuszki na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej