Wiosenne placusie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne placusie

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

0.25 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić, dodać posiekaną drobno kolendrę, pokrojone kabanosy lub np. wędzoną szynkę, jajka i mąki, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie smażyć placuszki na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej