
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
0.25 pęczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić, dodać posiekaną drobno kolendrę, pokrojone kabanosy lub np. wędzoną szynkę, jajka i mąki, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie smażyć placuszki na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej