Wiśniowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wiśniowa fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 dekagramów

9 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, ubić białka na pianę, dodać cukier i cukier waniljowy, dodać żółtka, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wylać na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę lub tortownicę

Krok 2

Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze ok. 100 stopni. W razie potrzeby podsuszyć.

Krok 3

MASA : galaretkę wiśniową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić.

Krok 4

Ubić kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i cukier puder do smaku.

Krok 5

Do wystudzonej galaretki dodajemy jogurt wiśniowy i delikatnie mieszamy.

Krok 6

Masę jogurtową delikatnie połączyć z bitą śmietaną , ciągle mieszając.

Krok 7

Biszkopt posmarować masą jogurtową, wstawić do lodówki. Po pół godzinie ozdobić owocami (w tym przypadku wiśniami, ponieważ można robić to z innymi owocami) w dowolny wzór.

Krok 8

Rozpuścić jedną galaretkę i zalać owoce, jak będzie gęstnieć. Jak wszystko zastygnie, zalać drugą galaretką. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej