Wiśniowa fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 dekagramów

9 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, ubić białka na pianę, dodać cukier i cukier waniljowy, dodać żółtka, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wylać na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę lub tortownicę

Krok 2

Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze ok. 100 stopni. W razie potrzeby podsuszyć.

Krok 3

MASA : galaretkę wiśniową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić.

Krok 4

Ubić kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i cukier puder do smaku.

Krok 5

Do wystudzonej galaretki dodajemy jogurt wiśniowy i delikatnie mieszamy.

Krok 6

Masę jogurtową delikatnie połączyć z bitą śmietaną , ciągle mieszając.

Krok 7

Biszkopt posmarować masą jogurtową, wstawić do lodówki. Po pół godzinie ozdobić owocami (w tym przypadku wiśniami, ponieważ można robić to z innymi owocami) w dowolny wzór.

Krok 8

Rozpuścić jedną galaretkę i zalać owoce, jak będzie gęstnieć. Jak wszystko zastygnie, zalać drugą galaretką. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej