Wyśmienite lody waniliowe z espresso przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite lody waniliowe z espresso

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekaj i ułóż na blaszce. Posyp cukrem pudrem, dodaj wodę i wymieszaj dokładnie.

Krok 2

Rozłóż na blasze i piecz przez 20-30 minut w temperaturze 180stopni.

Krok 3

Zaparz kawę i ostudź.

Krok 4

Lody nałóż gałką do pucharków, zalej kawą, posyp usmażonymi orzechami i skrop syropem.

Krok 5

Wyśmienite lody waniliowe z espresso udekoruj listkiem świeżej mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej