Zabaione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zabaione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

5 sztuk

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z cukrem ubij na jednolitą masę w stalowej misce.

Krok 2

Stopniowo dolewaj wino. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miskę z kremem wstaw do garnka z gotującą się wodą.

Krok 4

Cały czas ubijaj trzepaczką lub mikserem.

Krok 5

Zdejmij z ognia i ubijaj jeszcze 1-2 min.

Krok 6

Przed podaniem posyp kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej