
Składniki
5 łyżek
5 sztuk
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka z cukrem ubij na jednolitą masę w stalowej misce.
Krok 2
Stopniowo dolewaj wino. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Miskę z kremem wstaw do garnka z gotującą się wodą.
Krok 4
Cały czas ubijaj trzepaczką lub mikserem.
Krok 5
Zdejmij z ognia i ubijaj jeszcze 1-2 min.
Krok 6
Przed podaniem posyp kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej