Zabaione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zabaione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

5 sztuk

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z cukrem ubij na jednolitą masę w stalowej misce.

Krok 2

Stopniowo dolewaj wino. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miskę z kremem wstaw do garnka z gotującą się wodą.

Krok 4

Cały czas ubijaj trzepaczką lub mikserem.

Krok 5

Zdejmij z ognia i ubijaj jeszcze 1-2 min.

Krok 6

Przed podaniem posyp kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zabaione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej