
Składniki
5 łyżek
5 sztuk
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka z cukrem ubij na jednolitą masę w stalowej misce.
Krok 2
Stopniowo dolewaj wino. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Miskę z kremem wstaw do garnka z gotującą się wodą.
Krok 4
Cały czas ubijaj trzepaczką lub mikserem.
Krok 5
Zdejmij z ognia i ubijaj jeszcze 1-2 min.
Krok 6
Przed podaniem posyp kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej