
Składniki
40 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
70 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy sos: 400 dag mięsa mielonego z indyka podsmażamy na 1 łyżce oliwy z dodatkiem soli i mini kostka-czosnek lub zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodajemy całą puszkę pomidorów bez skórki, które rozdrabniamy widelcem, doprawiamy suszoną bazylią, dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy też pieprzem i szczyptą cukru. Podlewamy odrobiną wrzącej wody dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje a woda odparuje.
Krok 2
Ugotować makaron spaghetti w wodzie z 1 łyżką soli i 2 kostkami Rosołu z kury Knorr, odcedzamy, rozkładamy na talerze, polewamy gorącym sosem, posypujemy rozdrobnionym serem z czosnkiem i ziołami

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej