
Składniki
40 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
70 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy sos: 400 dag mięsa mielonego z indyka podsmażamy na 1 łyżce oliwy z dodatkiem soli i mini kostka-czosnek lub zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodajemy całą puszkę pomidorów bez skórki, które rozdrabniamy widelcem, doprawiamy suszoną bazylią, dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy też pieprzem i szczyptą cukru. Podlewamy odrobiną wrzącej wody dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dusimy pod przykryciem aż sos zgęstnieje a woda odparuje.
Krok 2
Ugotować makaron spaghetti w wodzie z 1 łyżką soli i 2 kostkami Rosołu z kury Knorr, odcedzamy, rozkładamy na talerze, polewamy gorącym sosem, posypujemy rozdrobnionym serem z czosnkiem i ziołami

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej