
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
2 łyżki
0.5 szklanki
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w ćwiartki i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w grubą kostkę i dodaj do odcedzonych ziemniaków.
Krok 3
Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Olej wymieszaj z ziołami i polej zapiekankę.
Krok 6
Zapiekaj przez 35 minut, ziemniaki powinny być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej