Wiejska zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka wiejska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w ćwiartki i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w grubą kostkę i dodaj do odcedzonych ziemniaków.

Krok 3

Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju i dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Olej wymieszaj z ziołami i polej zapiekankę.

Krok 6

Zapiekaj przez 35 minut, ziemniaki powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej