Wiejska zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka wiejska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w ćwiartki i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w grubą kostkę i dodaj do odcedzonych ziemniaków.

Krok 3

Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju i dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Olej wymieszaj z ziołami i polej zapiekankę.

Krok 6

Zapiekaj przez 35 minut, ziemniaki powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej