Wiejska zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka wiejska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

2 łyżki

0.5 szklanki

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w ćwiartki i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w grubą kostkę i dodaj do odcedzonych ziemniaków.

Krok 3

Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju i dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Olej wymieszaj z ziołami i polej zapiekankę.

Krok 6

Zapiekaj przez 35 minut, ziemniaki powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka wiejska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej