
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
2 łyżki
0.5 szklanki
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w ćwiartki i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w grubą kostkę i dodaj do odcedzonych ziemniaków.
Krok 3
Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Olej wymieszaj z ziołami i polej zapiekankę.
Krok 6
Zapiekaj przez 35 minut, ziemniaki powinny być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























