
Składniki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 litra
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .
Krok 2
Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .
Krok 3
Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
Krok 4
Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.
Krok 5
Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej