Zapiekanka niemiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka niemiecka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 litra

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .

Krok 2

Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .

Krok 3

Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 4

Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.

Krok 5

Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej