
Składniki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 litra
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .
Krok 2
Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .
Krok 3
Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
Krok 4
Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.
Krok 5
Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej