Zapiekanka niemiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka niemiecka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 litra

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .

Krok 2

Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .

Krok 3

Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 4

Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.

Krok 5

Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej