
Składniki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 litra
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .
Krok 2
Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .
Krok 3
Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
Krok 4
Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.
Krok 5
Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej