Zapiekanka niemiecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka niemiecka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 litra

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku ugotuj makaron na pół twardo, następnie go odcedź i wystudź .

Krok 2

Ser wraz z szynką i z osączona paprykę pokrój w kostkę .

Krok 3

Dodaj odsączony groszek z marchewką i dokładnie wymieszaj z makaronem, aby wszystkie składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 4

Makaron z szynką i z warzywami przełóż do wysmarowanej masłem brytfanny ,zalej śmietaną.

Krok 5

Posyp płatkami masła i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka niemiecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej