
Składniki
1 szczypta
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie odsączyć. Mąkę wymieszać z połową szklanki wiśni i syropu z wiśni. Resztę syropu zagotować z cukrem waniliowym i zwykłym, dołożyć mąkę. Ponownie zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i solą. Do utartej masy dodawać kolejno jajka. Wymieszać z twarogiem, proszkiem budyniowym, migdałami i sokiem z cytryny. Masę podzielić na 4 części. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć jedna częścią masy twarogowej, na która następnie położyć masę wiśniową. Do rurek cannelloni włożyć masę twarogową. Położyć w formie na to pozostałą masę twarogową i wiśniową na wierzch. Całość włożyć do wcześniej rozgrzanego piekarnika na temperaturę 200 0C na około pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej