Zawijasy na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie odsączyć. Mąkę wymieszać z połową szklanki wiśni i syropu z wiśni. Resztę syropu zagotować z cukrem waniliowym i zwykłym, dołożyć mąkę. Ponownie zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i solą. Do utartej masy dodawać kolejno jajka. Wymieszać z twarogiem, proszkiem budyniowym, migdałami i sokiem z cytryny. Masę podzielić na 4 części. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć jedna częścią masy twarogowej, na która następnie położyć masę wiśniową. Do rurek cannelloni włożyć masę twarogową. Położyć w formie na to pozostałą masę twarogową i wiśniową na wierzch. Całość włożyć do wcześniej rozgrzanego piekarnika na temperaturę 200 0C na około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej