
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 szczypta
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie odsączyć. Mąkę wymieszać z połową szklanki wiśni i syropu z wiśni. Resztę syropu zagotować z cukrem waniliowym i zwykłym, dołożyć mąkę. Ponownie zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i solą. Do utartej masy dodawać kolejno jajka. Wymieszać z twarogiem, proszkiem budyniowym, migdałami i sokiem z cytryny. Masę podzielić na 4 części. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć jedna częścią masy twarogowej, na która następnie położyć masę wiśniową. Do rurek cannelloni włożyć masę twarogową. Położyć w formie na to pozostałą masę twarogową i wiśniową na wierzch. Całość włożyć do wcześniej rozgrzanego piekarnika na temperaturę 200 0C na około pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej