Zawijasy na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy na słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 szczypta

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie odsączyć. Mąkę wymieszać z połową szklanki wiśni i syropu z wiśni. Resztę syropu zagotować z cukrem waniliowym i zwykłym, dołożyć mąkę. Ponownie zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i solą. Do utartej masy dodawać kolejno jajka. Wymieszać z twarogiem, proszkiem budyniowym, migdałami i sokiem z cytryny. Masę podzielić na 4 części. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć jedna częścią masy twarogowej, na która następnie położyć masę wiśniową. Do rurek cannelloni włożyć masę twarogową. Położyć w formie na to pozostałą masę twarogową i wiśniową na wierzch. Całość włożyć do wcześniej rozgrzanego piekarnika na temperaturę 200 0C na około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Quiche marchewkowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej