Zebra z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

441

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

5 sztuk

3 łyżki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie odsączyć. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Trzy łyżki mąki odłożyć. Resztę mąki dodać do masy jajecznej wraz z proszkiem do pieczenia, oranżadą i olejem. Zmiksować na jednolitą masę.

Krok 3

Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać odłożoną mąkę, a do drugiej kakao.

Krok 4

Na środek natłuszczonej i wysypanej bułką tartą torownicy wylewamy na przemian po 2 łyżki ciasta ciemnego i jasnego.

Krok 5

Na wierzchu ułożyć wiśnie. Piec około 45-55 min. w temperaturze 170 stopni.

Krok 6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej