
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niedużym garnku nastawiamy wodę, do której dodajemy szczyptę soli i cukru oraz sok z cytryny.
Krok 2
Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości obieraczką do warzyw.
Krok 3
Wrzucamy szparagi do wrzątku i gotujemy 2 minuty.
Krok 4
Sos francuski rozrabiamy z oliwą i wodą.
Krok 5
Szparagi układamy na talerzu i polewamy sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej