
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niedużym garnku nastawiamy wodę, do której dodajemy szczyptę soli i cukru oraz sok z cytryny.
Krok 2
Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości obieraczką do warzyw.
Krok 3
Wrzucamy szparagi do wrzątku i gotujemy 2 minuty.
Krok 4
Sos francuski rozrabiamy z oliwą i wodą.
Krok 5
Szparagi układamy na talerzu i polewamy sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej