Cukiniowe roladki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Blanszuj 2 minuty. Ostudź przelewając zimną wodą , osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Serek wymieszaj posiekanym czosnkiem i żurawiną, posól.

Krok 4

Plastry cukinii posmaruj farszem, zwiń i zepnij. Roladki skrop oliwą, posyp ziołami i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej