
Składniki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Blanszuj 2 minuty. Ostudź przelewając zimną wodą , osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Serek wymieszaj posiekanym czosnkiem i żurawiną, posól.
Krok 4
Plastry cukinii posmaruj farszem, zwiń i zepnij. Roladki skrop oliwą, posyp ziołami i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej