
Składniki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Blanszuj 2 minuty. Ostudź przelewając zimną wodą , osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Serek wymieszaj posiekanym czosnkiem i żurawiną, posól.
Krok 4
Plastry cukinii posmaruj farszem, zwiń i zepnij. Roladki skrop oliwą, posyp ziołami i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej