Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam
Krok 2
z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie
Krok 3
Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?
Krok 4
Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka
Krok 5
z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania
Krok 6
zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie
Krok 7
ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.
Krok 8
Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,
Krok 9
posyp natką i resztą parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej