
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam
Krok 2
z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie
Krok 3
Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?
Krok 4
Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka
Krok 5
z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania
Krok 6
zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie
Krok 7
ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.
Krok 8
Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,
Krok 9
posyp natką i resztą parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















