Zupa parmezanowa z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa parmezanowa z pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam

Krok 2

z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie

Krok 3

Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?

Krok 4

Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka

Krok 5

z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania

Krok 6

zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie

Krok 7

ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.

Krok 8

Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,

Krok 9

posyp natką i resztą parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej