Zupa parmezanowa z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa parmezanowa z pietruszką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam

Krok 2

z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie

Krok 3

Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?

Krok 4

Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka

Krok 5

z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania

Krok 6

zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie

Krok 7

ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.

Krok 8

Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,

Krok 9

posyp natką i resztą parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa parmezanowa z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej