
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
To jedna z wariacji na temat smaków, które pamiętam
Krok 2
z wakacji. Mogłaby pochodzić z Parmy w regionie
Krok 3
Emilia-Romania. Ciekawe, co na to Włosi?
Krok 4
Zagotuj bulion i zdejmij z ognia. Wymieszaj jajka
Krok 5
z parmezanem (odłóż trochę parmezanu do posypania
Krok 6
zupy), wlej do gorącego bulionu, stale mieszając. Ponownie
Krok 7
ustaw na ogniu, gotuj, aż zaczną tworzyć się grudki.
Krok 8
Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową,
Krok 9
posyp natką i resztą parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej