
Składniki
60 dekagramów
3 łyżki
null
2 sztuki
2 pęczki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
2 litry wody wlej do garnka i zagotuj, po czym wrzuć bulionetki i rozprowadź je.
Krok 2
Opłucz i drobno posiekaj pietruszkę, a ziemniaki pokrój w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę oraz ziemniaki wrzuć do garnka.
Krok 3
Gdy ziemniaki staną się miękkie, odlej pół litra wywaru z garnka do osobnego naczynia i dodaj śmietanę (aby zagęścić zupę).
Krok 4
Następnie dokładnie wymieszaj i wlej z powrotem do garnka. Gotuj dopóki zupa nie będzie gotowa.
Krok 5
Na koniec dopraw ją Przyprawą w płynie Delikat Knorr i pieprzem Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej