Zupa Pietruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Pietruszkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

3 łyżki

null

2 sztuki

2 pęczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 litry wody wlej do garnka i zagotuj, po czym wrzuć bulionetki i rozprowadź je.

Krok 2

Opłucz i drobno posiekaj pietruszkę, a ziemniaki pokrój w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę oraz ziemniaki wrzuć do garnka.

Krok 3

Gdy ziemniaki staną się miękkie, odlej pół litra wywaru z garnka do osobnego naczynia i dodaj śmietanę (aby zagęścić zupę).

Krok 4

Następnie dokładnie wymieszaj i wlej z powrotem do garnka. Gotuj dopóki zupa nie będzie gotowa.

Krok 5

Na koniec dopraw ją Przyprawą w płynie Delikat Knorr i pieprzem Podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej