
Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
2 łyżki
100 gramów
150 mililitrów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paski i usmaż.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz, wymieszaj z mąką, lekko zarumień i połącz z wywarem, pieczarkami, winem i ketchupem.
Krok 3
Gotuj kilka minut, a następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej