Zupa pieczarkowa z winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

2 łyżki

100 gramów

150 mililitrów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w paski i usmaż.

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz, wymieszaj z mąką, lekko zarumień i połącz z wywarem, pieczarkami, winem i ketchupem.

Krok 3

Gotuj kilka minut, a następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej