Aromatyczna pomidorówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pomidorówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 litr

null

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

3 łyżki

null szczypt

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zetrzyj na tarce, oprócz pora, którego białą część posiekaj w plasterki.

Krok 2

Podsmaż warzywa na rozgrzanym tłuszczu i zalej 1 l wrzącej wody, gotuj do czasu gdy warzywa zmiękną, po czym wymieszaj zupę z przecierem pomidorowym i roztopionym masłem.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pomidorówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej