
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
null
null
3 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na 10 części, a następnie lekko rozbij je tłuszczem.
Krok 2
Ząbki czosnku zmiażdż, wymieszaj z olejem i winem, dodaj zioła i przypraw, zamarynuj mięso. Włóż na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 3
Piecz około 8 minut. I podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej