Aromatyczny schab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny schab

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

null

null

3 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 10 części, a następnie lekko rozbij je tłuszczem.

Krok 2

Ząbki czosnku zmiażdż, wymieszaj z olejem i winem, dodaj zioła i przypraw, zamarynuj mięso. Włóż na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Piecz około 8 minut. I podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej