Aromatyczny schab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny schab

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

null

null

3 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 10 części, a następnie lekko rozbij je tłuszczem.

Krok 2

Ząbki czosnku zmiażdż, wymieszaj z olejem i winem, dodaj zioła i przypraw, zamarynuj mięso. Włóż na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Piecz około 8 minut. I podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny schab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej