Wątróbka drobiowa z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z cukinią

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron .

Krok 2

. Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku.

Krok 3

Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy sos do pieczeni z cebulą Knorr wymieszany z wodą -mieszamy wszystko na patelni . Zagotowujemy Podajemy z świeżym pieczywem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej