Wątróbka drobiowa z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z cukinią

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron .

Krok 2

. Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku.

Krok 3

Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy sos do pieczeni z cebulą Knorr wymieszany z wodą -mieszamy wszystko na patelni . Zagotowujemy Podajemy z świeżym pieczywem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej