Wątróbka drobiowa z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z cukinią

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron .

Krok 2

. Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku.

Krok 3

Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy sos do pieczeni z cebulą Knorr wymieszany z wodą -mieszamy wszystko na patelni . Zagotowujemy Podajemy z świeżym pieczywem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej