BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO MISKI WSYPAĆ: MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK DO PIECZ. WBIĆ JAJA I DODAĆ OLEJ ORAZ JOGURT. WSZYSTKIE SKŁADNIKI SZYBKO WYMIESZAĆ NA GŁADKĄ MASĘ,

Krok 2

FOREMKI PAPIEROWE DO BABECZEK ROZŁOŻYĆ NA BLASZCE.. NAŁOŻYĆ DO NICH CIASTA 2/3 WYSOKOŚCI I POSYPAĆ NA WIERZCHU JAGODAMI.

Krok 3

WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 20 MINUT. NAJLEPIEJ SMAKUJĄ JESZCZE CIEPŁE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej