Babeczki jogurtowe z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl

BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO MISKI WSYPAĆ: MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK DO PIECZ. WBIĆ JAJA I DODAĆ OLEJ ORAZ JOGURT. WSZYSTKIE SKŁADNIKI SZYBKO WYMIESZAĆ NA GŁADKĄ MASĘ,

Krok 2

FOREMKI PAPIEROWE DO BABECZEK ROZŁOŻYĆ NA BLASZCE.. NAŁOŻYĆ DO NICH CIASTA 2/3 WYSOKOŚCI I POSYPAĆ NA WIERZCHU JAGODAMI.

Krok 3

WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 20 MINUT. NAJLEPIEJ SMAKUJĄ JESZCZE CIEPŁE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABECZKI JOGURTOWE Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej