Babeczki z kremem kawowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z kremem kawowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

200 gramów

6 łyżek

1 gram

3 łyżki

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawa jest nieodłącznym elementem życia ludzi na całym świecie. Jest to bardzo ciekawe, kiedy możemy więc naszego punktu uzależnienia w nieco innym, ciekawszym świetle, niż tylko filiżanka na naszym stole. Zaczynamy zabawę od masła, które należy odpowiednio utrzeć z cukrem. Musi mieć ono bowiem puszystą masę. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, powoli dodajemy do masy. Dżem lekko podgrzewamy. Po pół łyżeczki dodajemy go do wafelków. Za pomocą szprycy możemy wycisnąć krem w sposób dekoracyjny. Dowolnie dekorujemy, można za pomocą czekolady i wiśni, tak jak w przepisie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka biszkoptowa
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej