Babeczki z kremem kawowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z kremem kawowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

200 gramów

6 łyżek

1 gram

3 łyżki

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawa jest nieodłącznym elementem życia ludzi na całym świecie. Jest to bardzo ciekawe, kiedy możemy więc naszego punktu uzależnienia w nieco innym, ciekawszym świetle, niż tylko filiżanka na naszym stole. Zaczynamy zabawę od masła, które należy odpowiednio utrzeć z cukrem. Musi mieć ono bowiem puszystą masę. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, powoli dodajemy do masy. Dżem lekko podgrzewamy. Po pół łyżeczki dodajemy go do wafelków. Za pomocą szprycy możemy wycisnąć krem w sposób dekoracyjny. Dowolnie dekorujemy, można za pomocą czekolady i wiśni, tak jak w przepisie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej