Babeczki z kremem kawowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z kremem kawowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

200 gramów

6 łyżek

1 gram

3 łyżki

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawa jest nieodłącznym elementem życia ludzi na całym świecie. Jest to bardzo ciekawe, kiedy możemy więc naszego punktu uzależnienia w nieco innym, ciekawszym świetle, niż tylko filiżanka na naszym stole. Zaczynamy zabawę od masła, które należy odpowiednio utrzeć z cukrem. Musi mieć ono bowiem puszystą masę. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, powoli dodajemy do masy. Dżem lekko podgrzewamy. Po pół łyżeczki dodajemy go do wafelków. Za pomocą szprycy możemy wycisnąć krem w sposób dekoracyjny. Dowolnie dekorujemy, można za pomocą czekolady i wiśni, tak jak w przepisie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z kremem kawowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej