Bakłażan z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plastry. Posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut aby puścił sok.

Krok 2

Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu, dodaj chilli i czosnek, smaż mieszając 30 sekund.

Krok 4

Dodaj bakłażana i smaż aż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj sos rybny i cukier, dobrze wymieszaj. Dodaj bazylię i szybko wymieszaj. Natychmiast podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej