Bakłażan z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plastry. Posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut aby puścił sok.

Krok 2

Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu, dodaj chilli i czosnek, smaż mieszając 30 sekund.

Krok 4

Dodaj bakłażana i smaż aż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj sos rybny i cukier, dobrze wymieszaj. Dodaj bazylię i szybko wymieszaj. Natychmiast podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej