
Składniki
null
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
null
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bakłażana na plastry. Posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut aby puścił sok.
Krok 2
Czosnek i chilli posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu, dodaj chilli i czosnek, smaż mieszając 30 sekund.
Krok 4
Dodaj bakłażana i smaż aż będzie miękki.
Krok 5
Dodaj sos rybny i cukier, dobrze wymieszaj. Dodaj bazylię i szybko wymieszaj. Natychmiast podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej