
Składniki
null
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
null
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bakłażana na plastry. Posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut aby puścił sok.
Krok 2
Czosnek i chilli posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu, dodaj chilli i czosnek, smaż mieszając 30 sekund.
Krok 4
Dodaj bakłażana i smaż aż będzie miękki.
Krok 5
Dodaj sos rybny i cukier, dobrze wymieszaj. Dodaj bazylię i szybko wymieszaj. Natychmiast podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej