Bakłażan z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan z bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plastry. Posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut aby puścił sok.

Krok 2

Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku na średnim ogniu, dodaj chilli i czosnek, smaż mieszając 30 sekund.

Krok 4

Dodaj bakłażana i smaż aż będzie miękki.

Krok 5

Dodaj sos rybny i cukier, dobrze wymieszaj. Dodaj bazylię i szybko wymieszaj. Natychmiast podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej