Bakłażany nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bakłażany nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

250 gramów

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj dokładnie, osusz i potnij wzdłuż na cienkie paski, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Osącz, osusz.

Krok 2

Ser pokrój w kawałki i każdy owiń szczelnie obgotowanymi paskami bakłażanów, zwiąż szczypiorkiem, dla pewności możesz spiąć wykałaczką.

Krok 3

Oliwę wymiesza z odrobiną octu i dopraw do smaku, maczaj zawiniątka w zalewie i kładź na rozgrzany ruszt. Piecz przez kilka minut, do czasu gdy bakłażany nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej