
Składniki
null szczypt
null szczypt
250 gramów
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany umyj dokładnie, osusz i potnij wzdłuż na cienkie paski, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Osącz, osusz.
Krok 2
Ser pokrój w kawałki i każdy owiń szczelnie obgotowanymi paskami bakłażanów, zwiąż szczypiorkiem, dla pewności możesz spiąć wykałaczką.
Krok 3
Oliwę wymiesza z odrobiną octu i dopraw do smaku, maczaj zawiniątka w zalewie i kładź na rozgrzany ruszt. Piecz przez kilka minut, do czasu gdy bakłażany nabiorą złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej