Bakłażany nadziewane serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany nadziewane serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

250 gramów

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj dokładnie, osusz i potnij wzdłuż na cienkie paski, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Osącz, osusz.

Krok 2

Ser pokrój w kawałki i każdy owiń szczelnie obgotowanymi paskami bakłażanów, zwiąż szczypiorkiem, dla pewności możesz spiąć wykałaczką.

Krok 3

Oliwę wymiesza z odrobiną octu i dopraw do smaku, maczaj zawiniątka w zalewie i kładź na rozgrzany ruszt. Piecz przez kilka minut, do czasu gdy bakłażany nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany nadziewane serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej