Barszcz ze suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze suszonymi śliwkami

Autor: Mania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

20 sztuk

1 szczypta

1.6 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę pomarańczy. Ugotuj czerwony czysty barszcz tak jak zwykle, dodaj tylko do niego nać pietruszki (ważne aby na początku gotowania, nie po). W tym samym czasie zetrzyj skórkę pomarańczy. Gdy zupa przestanie się gotować przelej ją przez sito, aby uzyskać czysty barszcz.

Krok 2

Ugotuj czerwony czysty barszcz tak jak zwykle, dodaj do niego nać pietruszki, goździki, szczyptę przypraw korzennych oraz skórkę pomarańczy.

Krok 3

Barszcz rozlej na porcję. Do każdej wrzuć 5 suszonych śliwek. Nie pozbywaj się z niego wcześniej dodanych składników! Potrawa gotowa, możesz podawać! Pozostaje mi już tylko życzyć smacznego;)!

Krok 4

PS: Mój kolega sam suszy śliwki. Do barszczu macza je wcześniej w winie oraz obtacza w przyprawach korzennych, a dopiero później suszy. Jeśli chcesz możesz również ten przepis spróbować. Pamiętaj jednak, że później do barszczu nie musisz dodawać już przypraw, a śliwki możesz wrzucić w ostatniej minucie do gotującej się zupy. Nie ręczę jednak za ten sposób.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej