Beszamel włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

2 łyżki

0.2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku.

Krok 2

Dodaj mąkę i cały czas mieszaj trzepaczką, następnie dolej trochę mleka i nadal mieszaj.

Krok 3

Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej