Beszamel włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

2 łyżki

0.2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku.

Krok 2

Dodaj mąkę i cały czas mieszaj trzepaczką, następnie dolej trochę mleka i nadal mieszaj.

Krok 3

Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej