Beszamel włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

2 łyżki

0.2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku.

Krok 2

Dodaj mąkę i cały czas mieszaj trzepaczką, następnie dolej trochę mleka i nadal mieszaj.

Krok 3

Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej