Beszamel włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel włoski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

2 łyżki

0.2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku.

Krok 2

Dodaj mąkę i cały czas mieszaj trzepaczką, następnie dolej trochę mleka i nadal mieszaj.

Krok 3

Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej