Biszkopt na parze

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We większa miskę wlewamy gorąca wode ,w drugą mniejszą wrzucamy jaja i ubijamy z cukrem na puch.

Krok 2

Wyjmujemy miskę z wody i po połączenu mąk i proszku,dodajemy po trochu ubijajac cały czas mikserem .

Krok 3

Na koniec dodajemy ocet.ja forme wykładam papierem i zaraz po upieczenu wyjmuje z blachy i odrywam papier!!!!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej