Biszkopt na parze

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We większa miskę wlewamy gorąca wode ,w drugą mniejszą wrzucamy jaja i ubijamy z cukrem na puch.

Krok 2

Wyjmujemy miskę z wody i po połączenu mąk i proszku,dodajemy po trochu ubijajac cały czas mikserem .

Krok 3

Na koniec dodajemy ocet.ja forme wykładam papierem i zaraz po upieczenu wyjmuje z blachy i odrywam papier!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej