
Składniki
2 łyżki
250 mililitrów
4 sztuki
1 gram
100 gramów
50 gramów
null
2 łyżki
100 gramów
1
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij, dodaj połowę cukru i ubijaj , aż piana będzie lśniąca.
Krok 2
Żółtka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz obie masy z mąką i budyniem. Piecz 12 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Po upieczeniu przełóż na wilgotną ściereczkę i usuń papier.
Krok 4
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń, ostudź
Krok 5
Następnie ucieraj dodając po kawałku masło i kakao.
Krok 6
Gorzka czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masłem. Masą posmaruj biszkopt, na niej rozprowadź krem budyniowy. Zwiń w roladę. Ostudź i posyp kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej