Biszkoptowa rolada z kremem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 mililitrów

4 sztuki

1 gram

100 gramów

50 gramów

null

2 łyżki

100 gramów

1

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij, dodaj połowę cukru i ubijaj , aż piana będzie lśniąca.

Krok 2

Żółtka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz obie masy z mąką i budyniem. Piecz 12 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Po upieczeniu przełóż na wilgotną ściereczkę i usuń papier.

Krok 4

Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń, ostudź

Krok 5

Następnie ucieraj dodając po kawałku masło i kakao.

Krok 6

Gorzka czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masłem. Masą posmaruj biszkopt, na niej rozprowadź krem budyniowy. Zwiń w roladę. Ostudź i posyp kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej