
Składniki
2 łyżki
250 mililitrów
4 sztuki
1 gram
100 gramów
50 gramów
null
2 łyżki
100 gramów
1
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij, dodaj połowę cukru i ubijaj , aż piana będzie lśniąca.
Krok 2
Żółtka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz obie masy z mąką i budyniem. Piecz 12 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Po upieczeniu przełóż na wilgotną ściereczkę i usuń papier.
Krok 4
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń, ostudź
Krok 5
Następnie ucieraj dodając po kawałku masło i kakao.
Krok 6
Gorzka czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masłem. Masą posmaruj biszkopt, na niej rozprowadź krem budyniowy. Zwiń w roladę. Ostudź i posyp kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej