Biszkoptowa rolada z kremem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkoptowa rolada z kremem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 mililitrów

4 sztuki

1 gram

100 gramów

50 gramów

null

2 łyżki

100 gramów

1

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij, dodaj połowę cukru i ubijaj , aż piana będzie lśniąca.

Krok 2

Żółtka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz obie masy z mąką i budyniem. Piecz 12 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Po upieczeniu przełóż na wilgotną ściereczkę i usuń papier.

Krok 4

Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń, ostudź

Krok 5

Następnie ucieraj dodając po kawałku masło i kakao.

Krok 6

Gorzka czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masłem. Masą posmaruj biszkopt, na niej rozprowadź krem budyniowy. Zwiń w roladę. Ostudź i posyp kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkoptowa rolada z kremem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej