Błyskawiczne danie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne danie po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.

Krok 2

W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.

Krok 3

Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej