
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.
Krok 2
W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.
Krok 3
Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.
Krok 5
Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej