Błyskawiczne danie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne danie po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.

Krok 2

W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.

Krok 3

Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej