Błyskawiczne danie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne danie po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.

Krok 2

W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.

Krok 3

Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane muszle
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej