
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.
Krok 2
W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.
Krok 3
Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.
Krok 5
Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej