Błyskawiczne danie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne danie po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odstaw warzywa aby powoli się rozmroziły. Kurczaka pokrój w paski.

Krok 2

W woku rozgrzej olej. Dodaj paski z kurczaka, starty imbir, ziarna sezamu, bardzo drobno posiekana trawę cytrynową oraz słodką paprykę.

Krok 3

Jak wszystko nabierze rumianych kolorów, dodaj warzywa i dalej smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i całość zagotuj. Natychmiast podawaj skropione olejem sezamowym.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne danie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej