BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.75 szklanki

masa:

2 opakowania

300 mililitrów

2 opakowania

250 dekagramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

UBIC BIAŁKA Z CUKREM DODAC RESZTE SKŁADNIKÓW NA KOŃCU OCET.

Krok 2

UPIEC BISZKOPT W PIEKARNIKU PRZEZ 35 MIN.W TEM 180 STOPNI.

Krok 3

CIASTO OSTUDZIC I PRZEKROIC NA 3 CZĘŚCI.

Krok 4

GALARETKI ROZPUŚCIC W 1,5 SZKL GORACEJ WODY I OSTUDZIC.

Krok 5

BITA SMIETANĘ W PROSZKU UBIC Z MLEKIEM I DODAC TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ.

Krok 6

BISZKOPT PRZEŁOŻYĆ MASĄ I UDEKOROWAĆ BORÓWKAMI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BŁYSKAWICZNY TORT BORÓWKOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej