
Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukiew i marchew pokrój w kostkę, zalej gorącą wodą, dodaj sól i cukier i ugotuj.
Krok 2
Jabłko obierz, pokrój na cząstki i dodaj pod koniec gotowania.
Krok 3
Z tłuszczu i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź ją z bulionem.
Krok 4
Wlej do brukwi, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku. Posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej