Brukiew z marchwią i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukiew z marchwią i jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukiew i marchew pokrój w kostkę, zalej gorącą wodą, dodaj sól i cukier i ugotuj.

Krok 2

Jabłko obierz, pokrój na cząstki i dodaj pod koniec gotowania.

Krok 3

Z tłuszczu i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź ją z bulionem.

Krok 4

Wlej do brukwi, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej