
Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukiew i marchew pokrój w kostkę, zalej gorącą wodą, dodaj sól i cukier i ugotuj.
Krok 2
Jabłko obierz, pokrój na cząstki i dodaj pod koniec gotowania.
Krok 3
Z tłuszczu i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź ją z bulionem.
Krok 4
Wlej do brukwi, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku. Posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej