
Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukiew i marchew pokrój w kostkę, zalej gorącą wodą, dodaj sól i cukier i ugotuj.
Krok 2
Jabłko obierz, pokrój na cząstki i dodaj pod koniec gotowania.
Krok 3
Z tłuszczu i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź ją z bulionem.
Krok 4
Wlej do brukwi, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku. Posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej