Brukselka gotowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka gotowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

4 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę umyj i oczyść z niejadalnych części.

Krok 2

Włóż do gorącej wody z dodatkiem cukru i ugotuj do miękkości. Po gotowaniu odsącz.

Krok 3

Możesz posypać zarumienioną na suchej patelni bułką tartą i dodaj surowe masło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka gotowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej