
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę umyj i oczyść z niejadalnych części.
Krok 2
Włóż do gorącej wody z dodatkiem cukru i ugotuj do miękkości. Po gotowaniu odsącz.
Krok 3
Możesz posypać zarumienioną na suchej patelni bułką tartą i dodaj surowe masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej