Brukselka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w sosie własnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.

Krok 5

Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Brukselkę wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej