
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.
Krok 5
Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.
Krok 6
Brukselkę wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej