Brukselka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w sosie własnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.

Krok 5

Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Brukselkę wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej