Brukselka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka w sosie własnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowę. Wrzuć do zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Dodaj brukselkę, gałkę, sól oraz pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj mąkę oraz trochę wody i zagotuj.

Krok 5

Dolej wywar z brukselki, wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Brukselkę wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej