Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
0.2 szklanki
150 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa zgrilluj. Czosnek rozgnieć, cebule posiekaj.
Krok 2
Bazylię drobno zsiekaj. Odsącz kapary. Oliwki pokrój w plastry.
Krok 3
Seler pokrój w kostkę.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, czosnek i seler. Następnie przełóż wszystko do średniej miski.
Krok 5
Dodaj uprzednio zgrillowanego bakłażana, paprykę, kapary, orzeszki piniowe i bazylię.
Krok 6
Pokrój ciabattę na osiem kromek i posmaruj je z jednej strony dodatkową porcją oliwy. Pieczywo opiecz z obu stron. Nałóż na grzanki warzywną masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej