Bruschetta z bakłażanem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

0.2 szklanki

150 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zgrilluj. Czosnek rozgnieć, cebule posiekaj.

Krok 2

Bazylię drobno zsiekaj. Odsącz kapary. Oliwki pokrój w plastry.

Krok 3

Seler pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, czosnek i seler. Następnie przełóż wszystko do średniej miski.

Krok 5

Dodaj uprzednio zgrillowanego bakłażana, paprykę, kapary, orzeszki piniowe i bazylię.

Krok 6

Pokrój ciabattę na osiem kromek i posmaruj je z jednej strony dodatkową porcją oliwy. Pieczywo opiecz z obu stron. Nałóż na grzanki warzywną masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

Zobacz również