
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i ziemniaki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Krok 2
Dodaj posiekany drobniutko czosnek, surowe jajko i mąkę, tak aby ciasto było dość gęste.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu smaż z ciasta małe placuszki, aż ze złocą się z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej