Smaczne placuszki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne placuszki z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i ziemniaki obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2

Dodaj posiekany drobniutko czosnek, surowe jajko i mąkę, tak aby ciasto było dość gęste.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu smaż z ciasta małe placuszki, aż ze złocą się z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne placuszki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej