Brzoskwiniowiec na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

427

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

3 opakowania

1 opakowanie

1 puszka

masa śmietanowa:

2 łyżki

0.5 litra

3 łyżki

ponadto:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dnie średniej wielkości tortownicy (o średnicy 23-25 cm) rozłożyć biszkopty.

Krok 2

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić.

Krok 3

Tężejącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi.

Krok 4

Połowę brzoskwiń w puszcze pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i wymieszać.

Krok 5

Gotową masę wyłożyć na biszkopty.

Krok 6

Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.

Krok 7

W ½ szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić.

Krok 8

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, następnie dodać żelatynę.

Krok 9

Wymieszać i powstałą masę wylać na masę serową.

Krok 10

Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.

Krok 11

Na masie śmietankowej rozłożyć pokrojone w plastry pozostałe brzoskwinie.

Krok 12

W 2 szklankach gorącego soku z brzoskwiń (jeżeli będzie go mniej, to należy uzupełnić wodą) rozpuścić galaretkę pomarańczową.

Krok 13

Ostudzić i tężejącą galaretką zalać brzoskwinie.

Krok 14

Schłodzić w lodówce. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej