Brzoskwiniowiec na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brzoskwiniowiec na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

3 opakowania

1 opakowanie

1 słoik

masa śmietanowa:

2 łyżki

0.5 litra

3 łyżki

ponadto:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dnie średniej wielkości tortownicy (o średnicy 23-25 cm) rozłożyć biszkopty.

Krok 2

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić.

Krok 3

Tężejącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi.

Krok 4

Połowę brzoskwiń w puszcze pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i wymieszać.

Krok 5

Gotową masę wyłożyć na biszkopty.

Krok 6

Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.

Krok 7

W ½ szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić.

Krok 8

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, następnie dodać żelatynę.

Krok 9

Wymieszać i powstałą masę wylać na masę serową.

Krok 10

Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.

Krok 11

Na masie śmietankowej rozłożyć pokrojone w plastry pozostałe brzoskwinie.

Krok 12

W 2 szklankach gorącego soku z brzoskwiń (jeżeli będzie go mniej, to należy uzupełnić wodą) rozpuścić galaretkę pomarańczową.

Krok 13

Ostudzić i tężejącą galaretką zalać brzoskwinie.

Krok 14

Schłodzić w lodówce. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki zapiekane z serem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej