Carbonade flamande przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonade flamande

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

600 mililitrów

3 szczypty

5 łyżek

800 gramów

5 łyżek

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jako dzieciak mieszkałem w Lille. KARBONADA FLAMANDZKA była tam daniem szczególnym, przeznaczonym na niedziele i święta. Mama robiła ją z polędwicy wołowej, ale wiem, że w sąsiedniej Belgii był to sposób na przyrządzanie grubych steków z koniny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej