Carbonade flamande przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonade flamande

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

600 mililitrów

3 szczypty

5 łyżek

800 gramów

5 łyżek

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jako dzieciak mieszkałem w Lille. KARBONADA FLAMANDZKA była tam daniem szczególnym, przeznaczonym na niedziele i święta. Mama robiła ją z polędwicy wołowej, ale wiem, że w sąsiedniej Belgii był to sposób na przyrządzanie grubych steków z koniny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z makrelą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej