Carbonade flamande przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonade flamande

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

600 mililitrów

3 szczypty

5 łyżek

800 gramów

5 łyżek

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jako dzieciak mieszkałem w Lille. KARBONADA FLAMANDZKA była tam daniem szczególnym, przeznaczonym na niedziele i święta. Mama robiła ją z polędwicy wołowej, ale wiem, że w sąsiedniej Belgii był to sposób na przyrządzanie grubych steków z koniny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonade flamande - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej