
Składniki
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
null szczypt
2 łyżki
500 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj z przyprawami. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj 20 minut.
Krok 2
Ściągnij rondelek z ognia i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Dosyp herbatę i odczekaj 5 minut do zaparzenia.
Krok 4
Przelej przez sitko do szklanek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej