
Składniki
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
null szczypt
2 łyżki
500 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj z przyprawami. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj 20 minut.
Krok 2
Ściągnij rondelek z ognia i odstaw na kilka minut.
Krok 3
Dosyp herbatę i odczekaj 5 minut do zaparzenia.
Krok 4
Przelej przez sitko do szklanek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej