
Składniki
1 szczypta
10 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa przekroić na pół, delikatnie wyciąć środek, tak, aby powstała dekoracja do miseczki.
Krok 2
Ryż ugotować i ostudzić, dodać pokrojonego w małe kawałki ananasa, w ćwiartki pomidorki oraz kukurydzę. Majonez zmieszać z jogurtem i przyprawami, dodać do sałatki i wymieszać. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej