
Składniki
1 szczypta
10 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa przekroić na pół, delikatnie wyciąć środek, tak, aby powstała dekoracja do miseczki.
Krok 2
Ryż ugotować i ostudzić, dodać pokrojonego w małe kawałki ananasa, w ćwiartki pomidorki oraz kukurydzę. Majonez zmieszać z jogurtem i przyprawami, dodać do sałatki i wymieszać. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej