Chorwacki plaster kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwacki plaster kukurydziany

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 sztuki

120 gramów

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksowałam jaj z cukrem na puch dodałam mąkę kukurydziana na przemian z mlekiem cały czas miksując

Krok 2

Blaszkę prostokątna dużą włożyłam do pieca z odrobina oleju moim zadaniem 5 łyżek do za dużo wystarczy 3 łyżki.

Krok 3

Ciasto wylałam na gorąca blachę wstawiłam do pieca piekłam 50 minut w 180 stopniach 5 minut przed końcem posmarowałam śmietaną wierzch i znowu do pieca na 5 minut potem wyjęłam i posmarowałam powidłami ze śliwek pycha ciasto wyszło zółciutkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka flamenco
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej