Chorwacki plaster kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwacki plaster kukurydziany

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

120 gramów

1 litr

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksowałam jaj z cukrem na puch dodałam mąkę kukurydziana na przemian z mlekiem cały czas miksując

Krok 2

Blaszkę prostokątna dużą włożyłam do pieca z odrobina oleju moim zadaniem 5 łyżek do za dużo wystarczy 3 łyżki.

Krok 3

Ciasto wylałam na gorąca blachę wstawiłam do pieca piekłam 50 minut w 180 stopniach 5 minut przed końcem posmarowałam śmietaną wierzch i znowu do pieca na 5 minut potem wyjęłam i posmarowałam powidłami ze śliwek pycha ciasto wyszło zółciutkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chruściki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej