Chorwacki plaster kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwacki plaster kukurydziany

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

120 gramów

1 litr

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksowałam jaj z cukrem na puch dodałam mąkę kukurydziana na przemian z mlekiem cały czas miksując

Krok 2

Blaszkę prostokątna dużą włożyłam do pieca z odrobina oleju moim zadaniem 5 łyżek do za dużo wystarczy 3 łyżki.

Krok 3

Ciasto wylałam na gorąca blachę wstawiłam do pieca piekłam 50 minut w 180 stopniach 5 minut przed końcem posmarowałam śmietaną wierzch i znowu do pieca na 5 minut potem wyjęłam i posmarowałam powidłami ze śliwek pycha ciasto wyszło zółciutkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej