Chorwacki plaster kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwacki plaster kukurydziany

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

120 gramów

1 litr

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksowałam jaj z cukrem na puch dodałam mąkę kukurydziana na przemian z mlekiem cały czas miksując

Krok 2

Blaszkę prostokątna dużą włożyłam do pieca z odrobina oleju moim zadaniem 5 łyżek do za dużo wystarczy 3 łyżki.

Krok 3

Ciasto wylałam na gorąca blachę wstawiłam do pieca piekłam 50 minut w 180 stopniach 5 minut przed końcem posmarowałam śmietaną wierzch i znowu do pieca na 5 minut potem wyjęłam i posmarowałam powidłami ze śliwek pycha ciasto wyszło zółciutkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwacki plaster kukurydziany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej