Chrupiące paluchy z kurczaka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić z błon i pokroić w długie paski. Kurczaka zamarynować w Marynacie do kurczaka Knorr i odstawic na około pół godziny.

Krok 2

Jajko roztrzepać na talerzyku. Otręby wymieszać ze słoneczkimiem. Kawałki kurczaka moczyć w jajku i obtaczać w otrębach ze słonecznikiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć zapanierowanego kurczaka na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręczniki papierowe. Doskonale smakuje solo, ale także z dipami czy pikantnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej