Chrupiące paluchy z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluchy z kurczaka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić z błon i pokroić w długie paski. Kurczaka zamarynować w Marynacie do kurczaka Knorr i odstawic na około pół godziny.

Krok 2

Jajko roztrzepać na talerzyku. Otręby wymieszać ze słoneczkimiem. Kawałki kurczaka moczyć w jajku i obtaczać w otrębach ze słonecznikiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć zapanierowanego kurczaka na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręczniki papierowe. Doskonale smakuje solo, ale także z dipami czy pikantnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej