Paluszki z kurczaka z piekarnika - paski w panierce | Przepisy.pl pixel

Chrupiące paluszki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

674 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

3 łyżki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grube paski. Jajka wymieszaj w miseczce i zanurz w nich mięso.

Krok 2

Panierkę Fix wsyp do miseczki i wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Krok 3

Kawałki kurczaka odsącz z nadmiaru jajka, obtocz w przygotowanej panierce i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 4

Blachę z paluszkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez ok. 10-15 minut.

Krok 5

W tym czasie zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z majonezem. Gotowe złociste paluszki podawaj z meksykańskim dipem.

1

Opinie o przepisie

  • Ewelina Izydorczyk

    Ewelina Izydorczyk , 01.01.2016

    fajna przekąska

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluszki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące paluszki z kurczakaChrupiące paluszki z kurczaka

Z kurczaka możesz wyczarować mnóstwo pysznych dań. Zrobisz z niego zarówno obiad, jak i przekąskę. Dziś na stół zaserwuj paluszki z kurczaka, w panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych. Będzie smacznie i chrupiąco!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią czasem przekąsić nuggetsy. Paluszki z kurczaka z piekarnika to zdrowsza wersja, bo nie smażysz ich na głębokim tłuszczu. Nie daj się dłużej namawiać!

Na jaką okazję?

Paluszki drobiowe możesz chrupać do wieczornego filmu, a przy okazji kolację będziesz już mieć z głowy. To też oryginalna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi.

Czy wiesz, że?

Nuggetsy to popularne danie podawane w restauracjach typu fast food.

Dla urozmaicenia

Paluszki drobiowe będą też świetnie smakować z ketchupem lub sosem czosnkowym. Możesz też podać je z ulubionymi warzywami.