
Składniki
15 mililitrów
null
300 gramów
6 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dodaj w podanej kolejności dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto.
Krok 2
Następnie uformuj chlebki (3 sztuki). Wyłóż je na wysmarowaną tłuszczem blachę, obsyp lekko mąką i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Następnie blaszkę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do momentu uzyskania lekkiego złotego koloru (ok. 20-30 min). Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy są już upieczone niż piec dłużej i przesuszyć pieczywo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej