Karczochy marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy dokładnie obierz.

Krok 2

Do miseczki wlej wino, sok z cytryny i olej. Dodaj liść laurowy, sól, pieprz i wymieszaj.

Krok 3

Karczochy zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej