
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karczochy dokładnie obierz.
Krok 2
Do miseczki wlej wino, sok z cytryny i olej. Dodaj liść laurowy, sól, pieprz i wymieszaj.
Krok 3
Karczochy zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej