
Składniki
1.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżka
360 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
10 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj czosnek, dodaj do niego oliwki, kapary i musztardę, całość zmiksuj na gładka masę.
Krok 2
Dodaj oregano, pieprz, oliwę i delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Przygotuj mięso: zdejmij nadmiar tłuszczu, umyj i osusz. Mięso natnij tak, by po wszystkich nacięciach miało kształt plastra o grubości około 1 cm.
Krok 4
Oprósz je pieprzem i posmaruj gruba warstwą masy oliwkowej, po czym zroluj.
Krok 5
Roladę zwiąż bawełnianą nicią układając na wierzchu i pod spodem plastry boczku.
Krok 6
Połóż roladę w brytfannie, polej lekko oliwą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























