Rolada schabowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

360 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

10 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj czosnek, dodaj do niego oliwki, kapary i musztardę, całość zmiksuj na gładka masę.

Krok 2

Dodaj oregano, pieprz, oliwę i delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotuj mięso: zdejmij nadmiar tłuszczu, umyj i osusz. Mięso natnij tak, by po wszystkich nacięciach miało kształt plastra o grubości około 1 cm.

Krok 4

Oprósz je pieprzem i posmaruj gruba warstwą masy oliwkowej, po czym zroluj.

Krok 5

Roladę zwiąż bawełnianą nicią układając na wierzchu i pod spodem plastry boczku.

Krok 6

Połóż roladę w brytfannie, polej lekko oliwą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada schabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej