PRZEPISY.PL

Rolada schabowa

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab1.5 kg
  • czarny pieprz1 szczypta
  • oregano1 łyżka
  • czarne oliwki360 gr
  • kapary2 łyżki
  • oliwa2 łyżki
  • czosnek ząbki 2 szt
  • ostra musztarda1 łyżka
  • bekon10 plastrów
    • Krok 1

      Zmiksuj czosnek, dodaj do niego oliwki, kapary i musztardę, całość zmiksuj na gładka masę.
    • Krok 2

      Dodaj oregano, pieprz, oliwę i delikatnie wymieszaj.
    • Krok 3

      Przygotuj mięso: zdejmij nadmiar tłuszczu, umyj i osusz. Mięso natnij tak, by po wszystkich nacięciach miało kształt plastra o grubości około 1 cm.
    • Krok 4

      Oprósz je pieprzem i posmaruj gruba warstwą masy oliwkowej, po czym zroluj.
    • Krok 5

      Roladę zwiąż bawełnianą nicią układając na wierzchu i pod spodem plastry boczku.
    • Krok 6

      Połóż roladę w brytfannie, polej lekko oliwą i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 min.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    8
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    11
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    15
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe