Ciasteczka kruche z maszynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka kruche z maszynki

Autor: Agnieszka 4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić wszystkie składniki i odłożyć do schłodzenia do lodówki.

Krok 2

A następnie przecisnąć przez maszynkę z końcówką do ciasteczek.

Krok 3

I ułożyć na blachę i piec w 160 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka kruche z maszynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos tzatziki do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej