
Składniki
2 sztuki
30 dekagramów
20 dekagramów
1 opakowanie
1 szklanka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło posiekać z mąką, dodać orzechy, żółtka, cukier puder oraz pół opakowania cukru waniliowego i zagnieść. *Jeśli nie masz blendera lub maszynki, ktora zmiele Ci orzechy wystarczy zawinąć je w ręcznik kuchenny i rozdrobnić tluczkiem do mięsa.
Krok 2
Z ciasta uformować wałek o średnicy 3 cm i pociąć go w talarki centymetrowej grubości.
Krok 3
Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 10 minut w temp. 200 st. C. Gorące obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z połową opakowania cukru waniliowego.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej