
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
40 mililitrów
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek wraz z cebulą posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zagotuj i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i smaż na złoty kolor.
Krok 3
Brokuły podziel na różyczki, wrzuć do wrzątku, a następnie dobrze odsącz. Kilka różyczek pozostaw do dekoracji, a pozostałe wymieszaj z ziemniakami. Całość przypraw solą i smaż kilka minut.
Krok 4
Jaja wymieszaj ze śmietaną, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
Krok 5
Polej ziemniaki z brokułami, a wierzch udekoruj pozostałymi różyczkami i posyp startym kozim serem.
Krok 6
Tak przygotowaną tortillę zapiekaj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, gdy masa jajeczna się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej