
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
40 mililitrów
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek wraz z cebulą posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zagotuj i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i smaż na złoty kolor.
Krok 3
Brokuły podziel na różyczki, wrzuć do wrzątku, a następnie dobrze odsącz. Kilka różyczek pozostaw do dekoracji, a pozostałe wymieszaj z ziemniakami. Całość przypraw solą i smaż kilka minut.
Krok 4
Jaja wymieszaj ze śmietaną, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
Krok 5
Polej ziemniaki z brokułami, a wierzch udekoruj pozostałymi różyczkami i posyp startym kozim serem.
Krok 6
Tak przygotowaną tortillę zapiekaj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, gdy masa jajeczna się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej