Tortilla z brokułami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z brokułami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

40 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek wraz z cebulą posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zagotuj i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i smaż na złoty kolor.

Krok 3

Brokuły podziel na różyczki, wrzuć do wrzątku, a następnie dobrze odsącz. Kilka różyczek pozostaw do dekoracji, a pozostałe wymieszaj z ziemniakami. Całość przypraw solą i smaż kilka minut.

Krok 4

Jaja wymieszaj ze śmietaną, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

Krok 5

Polej ziemniaki z brokułami, a wierzch udekoruj pozostałymi różyczkami i posyp startym kozim serem.

Krok 6

Tak przygotowaną tortillę zapiekaj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, gdy masa jajeczna się zetnie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej