Tortilla z brokułami i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z brokułami i kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

40 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek wraz z cebulą posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zagotuj i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i smaż na złoty kolor.

Krok 3

Brokuły podziel na różyczki, wrzuć do wrzątku, a następnie dobrze odsącz. Kilka różyczek pozostaw do dekoracji, a pozostałe wymieszaj z ziemniakami. Całość przypraw solą i smaż kilka minut.

Krok 4

Jaja wymieszaj ze śmietaną, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

Krok 5

Polej ziemniaki z brokułami, a wierzch udekoruj pozostałymi różyczkami i posyp startym kozim serem.

Krok 6

Tak przygotowaną tortillę zapiekaj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, gdy masa jajeczna się zetnie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Rolada ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej