Ciastka na piwie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników przygotować ciasto - koniecznie schłodzić z godzinę w lodówce!

Krok 2

Rozwałkować na średnio cienkie placki i kroić kwadraty.

Krok 3

Na środku każdego kwadracika nakładać twardą marmoladę lub kawałki jabłek.

Krok 4

Zlepić brzegi w kopertę i piec około 20 minut w mocno nagrzanym piekarniku. Ja piekę w 200 stopniach!

Krok 5

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej