Ciastka z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 szklanki

4 sztuki

100 gramów

1 kilogram

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w śmietanie.

Krok 2

Jabłka obrać i pokroić na ósemki.

Krok 3

Z resztę składników wyłożyć na stolnicę dodać śmietanę z drożdżami, zagnieść ciasto.

Krok 4

Włożyć do lodówki na ok 20 min.

Krok 5

Potem rozwałkować na gr. 0,5 cm. i kroić na kwadraty 5x5 cm po środku położyć cząstkę jabłka ,złożyć po przekątnej na trójkąt.Piec na złoty kolor.

Krok 6

Gotowe ciastka można posmarować lukrem. LUKIER: ok 250 g cukru pudru, szczypta kwasku cytrynowego (ale nie soku z cytryny) odrobina gorącej wody. Lukier robimy na etapy (po trochu) bo ciastka trzeba smarować lukrem gorące.Gęstość lukru jak śmietana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek włoski
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej