
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
5 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże z mlekiem rozpuścić, połączyć ze składnikami, wyrobić ciasto. Wsadzić do lodówki na 2h ( w reklamówce). Pieczemy w 160° do zarumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej