
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
5 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże z mlekiem rozpuścić, połączyć ze składnikami, wyrobić ciasto. Wsadzić do lodówki na 2h ( w reklamówce). Pieczemy w 160° do zarumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej